Alles over ons

Wijnmerk IL Martello

"Vier het leven met IL Martello." IL Martello is het wijnmerk voor de échte levensgenieter. Onze wijnen staan bekend om hun fruitige, toegankelijke smaak en goede kwaliteit. En dat voor een aantrekkelijke prijs.

Onze Portugese witte en rode wijn, rosé en mousserende wijn haalt je uit de alledaagse sleur en zorgt ervoor dat je enkel beleeft en geniet. Verder even helemaal niets. De wijnen van IL Martello zijn geschikt voor elke gelegenheid. Van een avondje op de bank tot een feest in de achtertuin of op locatie.

Vier het leven met IL Martello.

Waarom IL Martello:

  • Unieke smaakbeleving voor een aantrekkelijke prijs
  • Voor elke gelegenheid
  • No nonsens, gewoon écht genieten

Kennis en passie

Onze wijnen zijn unieke blends, samengesteld door eigenaren Alex (vinoloog) en Christiaan. Dat doen zij door te luisteren naar de voorkeuren van klanten en van wijnliefhebbers. De kennis en passie van deze mannen én van de wijnmakers van het Portugese wijnhuis proef je.

Wijnstreek

Onze wijnen zijn afkomstig uit de Portugese wijnstreek TEJO. Daar staat het wijnhuis in de uiterwaarden van de rivier de Taag. Het wijnhuis is werkelijk een paleisje met een betoverende sfeer. 

Bodem

De bodem van de uiterwaarden, waar het wijnhuis zich bevindt, vormen een ideale voeding voor de wijnstokken van de IL Martello druiven. Het Portugese klimaat maakt de gehele situatie helemaal perfect.

Druivenselectie

De druiven worden met zorg geselecteerd door de wijnboeren in Portugal. Alleen de beste druiven worden geperst en ontwikkeld tot wijn. Zodra dit is gebeurd, rijpt de wijn verder in de wijnkelder. 

De gezichten achter Il Martello

Blog

Alles over Il Martello

2205
Sinds 2019 is IL Martello wijn te koop bij verschillende supermarkten in Nederland. Nu vooral nog op en rond de Veluwe, maar we hopen dit in de toekomst verder uit te breiden. Wil je weten of er bij jouw in de buurt al een supermarkt is waar IL Martello verkocht wordt? Bekijk de lijst en het kaartje met verkooppunten op onze website. Hier staan trouwens ook de horecagelegenheden waar IL Martello geschonken wordt. Hou deze pagina goed in de…
2903
Er zijn witte en blauwe druiven, en daar wordt witte, rode en rosé wijn van gemaakt. Zover was je waarschijnlijk al ;) Maar wist je dat er meer dan 10.000 verschillende soorten wijndruiven bekend zijn? Deze worden lang niet allemaal gebruikt om wijn van te maken. Ongeveer 1% hiervan wordt gebruik voor bijna alle kwaliteitswijnen. Desalniettemin zijn er binnen die selecte groep van druivenrassen veel verschillen te ontdekken in kenmerken en dus in de uiteindelijke geur, kleur en smaak van…