Geborgde Werkwijze Alcoholwet

Geborgde werkwijze IL Martello (i.v.m. alcoholwet per 1 juli 2021)

Met ingang van 1 juli 2021 is de nieuwe alcoholwet in werking getreden waardoor ook IL Martello maatregelen heeft getroffen om te voldoen aan de eisen die deze wet aan ons stelt op het gebied van leeftijdsverificatie bij online verkoop van alcoholische dranken.

De maatregelen voor leeftijdsverificatie moeten ervoor zorgen dat verkoop van alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar niet meer mogelijk is. Iedere verkoper van alcoholhoudende dranken is per 1 juli 2021 bij wet verplicht om aan specifieke eisen te voldoen.

Wij leggen je hieronder graag uit hoe wij zorgen voor naleving van deze voorwaarden;

Leeftijdscontrole bij bezoek aan onze website/-shop en tijdens het bestelproces

Alvorens je onze website/-shop kunt bezoeken dien je aan te geven of je 18 jaar of bent. Je dient deze vraag naar waarheid te beantwoorden. Indien je jonger bent dan 18 jaar kun je onze website/-shop niet bezoeken.

Voordat je een bestelling plaatst vragen wij je (voordat je afreken) om nogmals naar waarheid te verklaren of je 18 jaar of ouder bent. Hiervoor moet je een hokje aanvinken. Als je jonger bent mag je dat hokje niet aanvinken en kun je dus geen bestelling plaatsen.
Op de website ilmartello.nl staat het logo van NIX18. Indien je op dit logo klikt, ga je naar de NIX18 website (nix18.nl).

Leeftijdscontrole bij aflevering

Alle verzend labels zijn voorzien met de kenmerken leeftijdscheck 18+, alleen huisadres en handtekening voor ontvangst, zodat de bezorger (van PostNL) duidelijk kan zien dat dit om een 18+ zending gaat. De bezorger zal je bij aflevering vragen om je legitimatiebewijs te tonen, mits je onmiskenbaar de leeftijd van 18 jaar of ouder hebt bereikt.. Als je geen geldig legitimatiebewijs kunt tonen mag de bezorger het pakket niet overhandigen. Ook als je niet thuis bent en er is niemand aanwezig op je adres (die 18 jaar of ouder is) zal de bezorger het pakket naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt van PostNL brengen. Hier kun je het pakket binnen een week afhalen op vertoon van je legitimatiebewijs. Het is vanaf 1 juli 2023 niet meer toegestaan om pakketten met een leeftijdscheck af te geven bij de buren.

Informeren van medewerkers

Onze werkwijze is aan onze medewerkers bekendgemaakt middels teambesprekingen, ook is een kopie van deze geborgde werkwijze opgehangen op een centraal punt in ons magazijn zodat deze te allen tijde te raadplegen is. Nieuwe medewerkers worden op de hoogte gesteld van deze werkwijze tijdens hun inwerkperiode. Alle medewerkers zijn op de hoogte dat zij bij vragen terecht kunnen bij een leidinggevende die in het bezit is van een SVH certificaat (Sociale Hygiëne).
Onze bezorgpartner MyParcel/PostNL licht zijn medewerkers in dat alle zendingen met het kenmerk leeftijdscheck 18+ op leeftijd moeten worden gecontroleerd. Het verzendlabel wordt in het bestelproces automatisch van deze informatie voorzien.

Controle Geborgde Werkwijze

Jaarlijks evalueren we of we met onze geborgde werkwijze nog voldoen aan de gestelde eisen. Dit doen we door iedere stap van het proces te controleren, van een proefbestelling plaatsen tot aan de bezorging met leeftijdscontrole. Daarbij hoort ook een check of het pakket niet is afgeleverd bij de buren in geval we niet thuis zijn op het bezorgmoment. Dit evalueren we in een teambespreking en zo nodig actualiseren we de geborgde werkwijze en informeren we onze medewerkers van wijzigingen. Mochten medewerkers zich niet aan de afspraken houden dan worden maatregelen genomen om hen alsnog aan de gemaakte afspraken te houden. Hierbij kun je denken aan extra individuele begeleiding van de betreffende medewerker(s) en het verwerken van webshopbestellingen uitsluitend onder toezicht van een leidinggevende.
Mocht onze verzendpartner MyParcel/PostNL de afspraken niet nakomen dan zullen wij een klacht indienen bij MyParcel/PostNL. 

Hartelijk dank voor je begrip. Mocht je naar aanleiding van deze geborgde werkwijze vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met ons op via info@ilmartello.nl.
Voor meer informatie over verantwoord alcoholgebruik verwijzen we je graag naar wimoverwijn.nl, stiva.nl en nix18.nl.

 

Laatst bijgewerkt op 20-06-2024

De gezichten achter Il Martello

Blog

Alles over Il Martello

2205
Sinds 2019 is IL Martello wijn te koop bij verschillende supermarkten in Nederland. Nu vooral nog op en rond de Veluwe, maar we hopen dit in de toekomst verder uit te breiden. Wil je weten of er bij jouw in de buurt al een supermarkt is waar IL Martello verkocht wordt? Bekijk de lijst en het kaartje met verkooppunten op onze website. Hier staan trouwens ook de horecagelegenheden waar IL Martello geschonken wordt. Hou deze pagina goed in de…
2903
Er zijn witte en blauwe druiven, en daar wordt witte, rode en rosé wijn van gemaakt. Zover was je waarschijnlijk al ;) Maar wist je dat er meer dan 10.000 verschillende soorten wijndruiven bekend zijn? Deze worden lang niet allemaal gebruikt om wijn van te maken. Ongeveer 1% hiervan wordt gebruik voor bijna alle kwaliteitswijnen. Desalniettemin zijn er binnen die selecte groep van druivenrassen veel verschillen te ontdekken in kenmerken en dus in de uiteindelijke geur, kleur en smaak van…