Arinto & alvarinho

IL Martello Sparkling

Productiejaar
2017
Druivensoort
Arinto, alvarinho
Alcoholpercentage
12%
€18,95

Deze droge mousserende wijn heeft een prachtige goudgele kleur en een fijne bubbel. Deze Brut Reserva is gemaakt volgens de champagne-methode en heeft een rijke smaak met tonen van appel, citrus en gedroogd fruit met een frisse en lange afdronk.
 

Deze mousserende wijn uit Portugal is gemaakt volgens de traditional method, precies zoals champagne wordt gemaakt. Deze IL Martello sparkling is gemaakt van de druivenrassen arinto en alvarinho en heeft heerlijke aroma's van citrus, licht geroosterd brood, appel en gedroogd fruit. De fijne bubbel is mondvullend en de wijn heeft een levendige frisheid in de smaak. Deze Brut Reserva is zeer goed in balans. Perfect te serveren als aperitief of om mee te toosten op een speciale gelegenheid of ieder ander moment om het leven te vieren.

Wijnstreek

Onze wijnen zijn afkomstig uit de Portugese wijnstreek TEJO. Daar staat het wijnhuis in de uiterwaarden van de rivier de Taag. Het wijnhuis is werkelijk een paleisje met een betoverende sfeer. 

Bodem

De bodem van de uiterwaarden, waar het wijnhuis zich bevindt, vormen een ideale voeding voor de druivenstruiken van de IL Martello druiven. Het Portugese klimaat maakt de gehele situatie helemaal perfect.

Druivenselectie

De druiven worden met zorg geselecteerd door de wijnboeren in Portugal. Alleen de beste druiven worden geperst en ontwikkeld tot wijn. Zodra dit is gebeurd, rijpt de wijn verder in de wijnkelder. 

Blog

Alles over Il Martello

0106
Vind jij ook dat die fles wijn altijd zo snel leeg is? Dan hebben we nu de oplossing, een Bag-in-Box verpakking van de rode IL Martello wijn.
0903
Er zijn ontelbaar veel wijnen op de markt, dat je soms door de wijnen.. euh… door de bomen het bos niet meer ziet wat je moet kiezen.