Tinta roriz

IL Martello Rosé

Productiejaar
2022
Druivensoort
Tinta roriz, syrah
Alcoholpercentage
12%
€6,95

Fruityoghurt van aardbei en ander rood fruit prikkelen je neus. Deze rosé is knisperend droog met een prachtige zalmroze kleur. Dankzij een klein romig tintje wordt de smaak fris en elegant.

Deze IL Martello rosé is een unieke blend uit Portugal, gemaakt van de druiven syrah en tinta roriz (tempranillo). De smaak is mooi droog met een romig tintje en de geur van aardbeienyoghurt. Fris, fruitig en de perfecte wijn voor op het terras, bij de lunch of een zomerse barbecue. 

Wijnstreek

Onze wijnen zijn afkomstig uit de Portugese wijnstreek TEJO. Daar staat het wijnhuis in de uiterwaarden van de rivier de Taag. Het wijnhuis is werkelijk een paleisje met een betoverende sfeer. 

Bodem

De bodem van de uiterwaarden, waar het wijnhuis zich bevindt, vormen een ideale voeding voor de druivenstruiken van de IL Martello druiven. Het Portugese klimaat maakt de gehele situatie helemaal perfect.

Druivenselectie

De druiven worden met zorg geselecteerd door de wijnboeren in Portugal. Alleen de beste druiven worden geperst en ontwikkeld tot wijn. Zodra dit is gebeurd, rijpt de wijn verder in de wijnkelder. 

Blog

Alles over Il Martello

0106
Vind jij ook dat die fles wijn altijd zo snel leeg is? Dan hebben we nu de oplossing, een Bag-in-Box verpakking van de rode IL Martello wijn.
0903
Er zijn ontelbaar veel wijnen op de markt, dat je soms door de wijnen.. euh… door de bomen het bos niet meer ziet wat je moet kiezen.