Syrah & tinta roriz

IL Martello Rosé

Productiejaar
2022
Druivensoort
Syrah en tinta roriz
Alcoholpercentage
12%
€7,25

Fruityoghurt van aardbei en ander rood fruit prikkelen je neus. Deze rosé is knisperend droog met een prachtige zalmroze kleur. Dankzij een klein romig tintje wordt de smaak fris en elegant.

Deze IL Martello rosé is een unieke blend uit Portugal, gemaakt van de druiven syrah en tinta roriz (tempranillo). De smaak is mooi droog met een romig tintje en de geur van aardbeienyoghurt. Fris, fruitig en de perfecte wijn voor op het terras, bij de lunch of een zomerse barbecue. 

Wijnstreek

Onze wijnen zijn afkomstig uit de Portugese wijnstreek TEJO. Daar staat het wijnhuis in de uiterwaarden van de rivier de Taag. Het wijnhuis is werkelijk een paleisje met een betoverende sfeer. 

Bodem

De bodem van de uiterwaarden, waar het wijnhuis zich bevindt, vormen een ideale voeding voor de druivenstruiken van de IL Martello druiven. Het Portugese klimaat maakt de gehele situatie helemaal perfect.

Druivenselectie

De druiven worden met zorg geselecteerd door de wijnboeren in Portugal. Alleen de beste druiven worden geperst en ontwikkeld tot wijn. Zodra dit is gebeurd, rijpt de wijn verder in de wijnkelder. 

Blog

Alles over Il Martello

2205
Sinds 2019 is IL Martello wijn te koop bij verschillende supermarkten in Nederland. Nu vooral nog op en rond de Veluwe, maar we hopen dit in de toekomst verder uit te breiden. Wil je weten of er bij jouw in de buurt al een supermarkt is waar IL Martello verkocht wordt? Bekijk de lijst en het kaartje met verkooppunten op onze website. Hier staan trouwens ook de horecagelegenheden waar IL Martello geschonken wordt. Hou deze pagina goed in de…
2903
Er zijn witte en blauwe druiven, en daar wordt witte, rode en rosé wijn van gemaakt. Zover was je waarschijnlijk al ;) Maar wist je dat er meer dan 10.000 verschillende soorten wijndruiven bekend zijn? Deze worden lang niet allemaal gebruikt om wijn van te maken. Ongeveer 1% hiervan wordt gebruik voor bijna alle kwaliteitswijnen. Desalniettemin zijn er binnen die selecte groep van druivenrassen veel verschillen te ontdekken in kenmerken en dus in de uiteindelijke geur, kleur en smaak van…