Blog
Over ons vak

Ons bezoek aan het wijnhuis van IL Martello

Nota bene op de dag dat Slijterij & Wijnkoperij Hamer z’n 43e verjaardag viert (13 juni), reizen we af naar het wijnhuis in Portugal waar de wijnen van IL Martello het levenslicht zien. Een bont gezelschap van met name horecapartners, heeft zich in alle vroegte op Schiphol verzameld. Want je moet er wat voor over hebben om op IL Martello-avontuur te gaan...

Paleis

Het bezoek overtreft alle verwachtingen van onze gasten. Als je aankomt bij het "Paleis", zo wordt het chateau op het landgoed genoemd, waan je je meteen 200 jaar terug in de tijd. Het is met recht een paleisje te noemen en je kijkt je ogen uit in de prachtige kamers met hun betoverende sfeer. De Portugese gastvrijheid, de overheerlijke keuken en, niet te vergeten, de geweldige wijnen.

Samenwerking van ruim 20 jaar

Niet voor niets werken we al meer dan 20 jaar met dit wijnhuis samen en jaar op jaar is de kwaliteit zeer goed en stabiel. Dat is één van de redenen waarom we in 2021 met onze IL Martello wijnen naar dit wijnhuis in Portugal zijn verhuisd. Een grote stap, maar als echte pioniers zijn we dat vol vertrouwen tegemoet gegaan!

Rondleiding

Naast alle pracht en praal wordt er ook hard gewerkt op het wijnhuis. Een rondleiding in de wijnkelders doet weer beseffen dat wijn maken echt een vak is met vele uitdagingen. En als kers op de taart mogen we getuige zijn van de botteling van IL Martello wit en rosé. Dat doet toch wat met je ;-)

En natuurlijk: proeven!

Ook hebben we verschillende wijngaarden bezocht op het 2600 hectare tellende landgoed, met als beloning een wijnproeverij onder leiding van wijnmaakster Martta. Dat was uiteraard een mooie gelegenheid om ook de nieuwe jaargangen van de IL Martello wijnen door te proeven en samen tot de conclusie te komen dat de kwaliteit weer helemaal top is! Na dit Portugese avontuur zijn deze horecapartners IL Martello-ambassadeurs voor het leven geworden.

En zeker een vermelding waard: er waren ook twee professionele foto- en filmmakers van Hendrikx Creations mee op deze trip, zij zijn verantwoordelijk voor het prachtige beeldmateriaal op deze website.